Κυριακή 26 Μαΐου 2019

Ιατρικές έρευνες για την κάνναβη

Πηγή: MedicalMarijuanaInc

Πολλοί άνθρωποι δεν το γνωρίζουν, αλλά η κάνναβη και οι χημικές ενώσεις της έχουν μελετηθεί πολύ λεπτομερώς. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πάνω από 23.000 δημοσιευμένες μελέτες για τα κανναβινοειδή σε σχέση με διάφορες ιατρικές καταστάσεις. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε μια λίστα από 91 ασθένειες στις οποίες η κάνναβη δρα αποτελεσματικά, φέρνοντας τον οργανισμό σε ισορροπία και αυτοϊαση.



1. Αλτσχάϊμερ
2. Αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση (ALS)
3. Ανορεξία
4. Αγχώδεις διαταραχές
5. Αρνολντ-Κιάρι και Σαρκινομυελία
6. Αρθρίτιδα
7. Διαταραχή ελλειμματικής προσοχής/υπερκινητικότητας (ADHD)
8. Αυτισμός
9. Αυτόνομη δυσλειτουργία
10. Aσθένειες των οστών
11. Καχεξία
12. Καρκίνος
13. Καρδιαγγειακή νόσο
14. Διαταραχές του κεντρικού νευρικού συστήματος
15. Εγκεφαλική παράλυση
16. Χρόνια φλεγμονώδης απομυελινωτική πολυνευροπάθεια
17. Χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (COPD)
18. Χρόνια τραυματική εγκεφαλοπάθεια (CTE)
19. Παρενέργειες χημειοθεραπείας
20. Κίρρωση
21. Κολίτιδα/Νόσος του Crohn
22. Κυστική ίνωση
23. Κατάθλιψη
24. Διαβήτης
25. Σύνδρομο Dravet
26. Δυστονία
27. Διαταραχές τύπου πρώιμης αφύπνισης
28. Έκζεμα
29. Ehlers-Danlos σύνδρομο
30. Επιληψίας/επιληπτικές κρίσεις
31. Ινομυαλγία
32. Δονητική δυσπλασία
33. Γλαύκωμα
34. Ηπατική εγκεφαλοπάθεια
35. Ηπατίτιδα Γ
36. Εθισμός Ηρωίνης
37. Ιός έρπητα
38. HIV/AIDS
39. Παρηγορητική φροντίδα
40. Νόσος Huntington
41. Υδροκέφαλος
42. Φλεγμονή
43. Φλεγμονώδης νόσος του εντέρου
44. Διάμεση κυστίτιδα
45. Σύνδρομο Lennox-Gastaut
46. Λευχαιμία
47. Διαταραχές του ήπατος
48. Συστηματικός ερυθηματώδης Λύκος
49. Νόσος του Lyme
50. Εκφύλιση της ωχράς κηλίδας
51. Εμμηνορροϊκές κράμπες
52. Ημικρανία
53. Μιτοχονδριακή νόσος
54. Σκλήρυνση κατά πλάκας (MS)
55. Μυική δυστροφία
56. Βαρεία μυασθένεια
57. Μυοκλονία
58. Σύνδρομο νυχιών-επιγονατίδας
59. Ναυτία
60. Αυτοάνοση ασθένεια του Neuro-Behcet
61. Νευροβλάστωμα
62. Νευροϊνωμάτωση
63. Νευρολογικές διαταραχές
64. Νευροπάθεια
65. Παχυσαρκία
66. Οστεοαρθρίτιδα
67. Οστεοπόρωση
68. Πόνος
69. Νόσος του Πάρκινσον
70. Πολυκυστική νεφρική νόσο
71. Σύνδρομο μετά από εγκεφαλική διάσειση
72. Σύνδρομο μετά από λαμινεκτομή
73. Διαταραχή μετατραυματικού στρες (PTSD)
74. Ψωρίαση
75. Φανταστικός πόνος του άκρου
76. Βλάβη του αμφιβληστροειδή
77. Σχιζοφρένεια
78. Δρεπανοκυτταρική αναιμία
79. Σύνδρομο Sjogren
80. Διαταραχή ύπνου
81. Σπασμοί
82. Σπαστική τετραπληγία
83. Νόσος του νωτιαίου μυελού
84. Κακώσεις του νωτιαίου μυελού
85. Νωτιαιοπαρεγκεφαλιδική αταξία
86. Еγκεφαλικό
87. Σύνδρομο Super Canal Dehiscence
88. Σύνδρομο Tουρέτ
89. Τραυματική εγκεφαλική βλάβη
90. Όγκοι
91. Σύνδρομο Γουέστ

Σας ευχαριστούμε που είστε μαζί μας! Για να μην χάσετε ούτε μια ανάρτησή μας, γραφτείτε στη φόρμα η οποία βρίσκετε πάνω δεξιά. Μοιραστείτε τα νέα αυτά με τους φίλους σας!

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019

Η ενδοθηλιακή δυσλειτουργία και η πρόληψή της με φυσικό τρόπο

Η πηγή μας: GreenMedInfo

Το ενδοθήλιο είναι ένα λεπτό στρώμα κυττάρων ενός συγκεκριμένου τύπου επιθηλιακού ιστού που καλύπτει την εσωτερική επιφάνεια των αιμοφόρων αγγείων. Το ενδοθήλιο είναι ένα εκτεταμένο εκκριτικό όργανο που διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία ή στις παθήσεις του καρδιαγγειακού συστήματος. Παίζει σημαντικό ρόλο στην ομοιόσταση του κυκλοφορικού συστήματος και εκτίθεται άμεσα σε όλες τις ρυθμιστικές και επιβλαβείς παράγοντες που επηρεάζουν το αίμα.

Η ενδοθηλιακή δυσλειτουργία συνίσταται στην διαταραγμένη ισορροπία μεταξύ αγγειοδιασταλτικών και αγγειοσυσταλτικών ουσιών, με αποτέλεσμα την μειωμένη παραγωγή οξειδίου του αζώτου και αυξημένα επίπεδα ελεύθερων ριζών οξυγόνου.

Η ενδοθηλιακή δυσλειτουργία συνοδεύει έναν αριθμό καρδιαγγειακών και μεταβολικών ασθενειών, όπως στεφανιαία νόσος, υπέρταση, περιφερική αγγειακή νόσο, σακχαρώδη διαβήτη, καρδιακή και νεφρική ανεπάρκεια και είναι σε άμεση συσχέτιση με την πιθανότητα σοβαρών επιπλοκών, όπως έμφραγμα του μυοκαρδίου και εγκεφαλικό επεισόδιο.

Η ενδοθηλιακή δυσλειτουργία προηγείται της εμφάνισης αθηροσκλήρωσης. Η αθηροσκλήρωση αναπτύσσεται για χρόνια, συχνά πολύ ήσυχα και ασυμπτωματικά. Η ενδοθηλιακή δυσλειτουργία ξεκινά με ανικανότητα των αιμοφόρων αγγείων να χαλαρώσουν τελείως όταν έρχονται αντιμέτωποι με κάποιο άγχος. Αυτό μπορεί να είναι μια διατροφική διαταραχή, έλλειψη μαγνησίου, κάπνισμα, μολυσματικά παθογόνα, ψυχολογικά προβλήματα κ.τ.λ. Φανταστείτε τι θα γινόταν αν μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε την ενδοθηλιακή δυσλειτουργία χρόνια πριν εμφανιστεί η αθηροσκλήρωση;
Και αυτό προσθέτοντας μόνο μερικές τροφές στο διατροφολόγιό μας!

Θα μείνουμε  έκπληκτοι από το γεγονός ότι υπάρχουν περισσότερα από 90 τρόφες και ουσίες οι οποίες βελτίωνουν την ενδοθηλιακή λειτουργία σε διάφορες καταστάσεις και ασθένειες. Για παράδειγμα, προσθέτοντας κάτι τόσο απλό σαν το φρέσκο αβοκάντο στο παραδοσιακό αμερικάνικο χάμπουργκερ, μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την δατροφική αξία αυτού του τυπικού είδους τροφίμων.

Ένα μεμονωμένο γεύμα με προσθήκη μίγμα μπαχαρικών σαν το κάρι μπορεί να επεκτείνει τις αρτηρίες μας και να βελτιώσει τη ροή του αίματος, προλαμβάνοντας την καρδιαγγειακή νόσο που σχετίζεται με την κατανάλωση τακτικών τροφών.

Τα μπαχαρικά δεν είναι μόνο παράγοντες μαγειρικής  για τη βελτίωση της γεύσης των τροφίμων, αλλά είναι ισχυρά φάρμακα που μπορούν να μειώσουν τη ζημιά που προκαλούν τα λιγότερο χρήσιμα πράγματα που μας αρέσουν να τρώμε.

Το κάρι είναι ένας παραδοσιακός ιαπωνέζικος συνδυασμός 8 μπαχαρικών: γαρύφαλλο, κόλιανδρος, κύμινο, σκόρδο, τζίντζερ, κρεμμύδι, πάπρικα, κουρκουμάς.

Γνωρίζουμε ότι κάθε ένα από αυτά τα συστατικά είναι καλά μελετημένα και αξιολογούνται για τις διατροφικές και τις φαρμακευτικές τους ιδιότητες και λίγο ή πολύ τα χρησιμοποιούμε στην καθημερινή μας διατροφή.

Να δώσουμε και ένα άλλο παράδειγμα: η θερμιδική αξία του λευκού ρυζιού και η ιδιότητά του να ανεβάζει το σάκχαρο στο αίμα μπορεί να μειωθεί στα μισά αν μαγειρεύεται με λάδι καρύδας.

Καλοί παράγοντες για μείωση της  ενδοθηλιακής δυσλειτουργίας είναι: αμύγδαλα, φιστίκια αιγίνης, μήλα,  αγκινάρες, μελιτζάνες, δεντρολίβανο, φράουλες, κράταιγος, γκίνγκο μπιλόμπα, βιταμίνη C, βιταμίνη D, μαγνήσιο, ψευδάργυρο, συνένζυμο Q10, μελατονίνη, πυκνογενόλη, μαύρο τσάι, φολικό οξύ, αστραγάλος, βελονισμός και πολλά άλλα.

Σας ευχαριστούμε που είστε μαζί μας! Για να μην χάσετε ούτε μια ανάρτησή μας, γραφτείτε στη φόρμα η οποία βρίσκετε πάνω δεξιά. Μοιραστείτε τα νέα αυτά με τους φίλους σας!

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019

Аσκήσεις διόρθωσης σπονδυλικής στήλης

Η πηγή μας: BULEVARD

Ιαπωνικές ασκήσης που δεν θα σας πάρουν περισσότερο από πέντε λεπτά την ημέρα.

Αυτή η εύκολη τεχνική σάς βοηθάει να γυρίσετε τη σπονδυλική σας στήλη σε φυσική της θέση, να αλλάξετε το περίγραμμα του σώματός σας, θα σας προσφέρει λεπτότερη μέση και πιο όρθια πλάτη.

1. Τυλίξτε μια πετσέτα σε σφιχτό ρολό πάχους 7-10 εκ. και μήκους τουλάχιστον 40 εκ. Δέστε την καλά για να μην σας φύγει

2. Ξαπλώστε στο πάτωμα (το μαλακό κρεβάτι δεν είναι κατάλληλο)

3. Τοποθετήστε το ρολό κάτω από τη μέση ακριβώς στην αντίθετη πλευρά του ομφαλού (αυτό είναι σημαντικό)

4. Τοποθετήστε τα πόδια σας στο πλάτος των ώμων και γυρίστε τα πόδια σας προς τα μέσα έτσι ώστε οι αντίχειρες να ακουμπούν το ένα στο άλλο και οι φτέρνες να βρίσκονται σε απόσταση 20-25 εκ.

5. Απλώστε τα χέρια πίσω από το κεφάλι σας, με τις παλάμες  στραμμένες προς τα κάτω, έτσι ώστε να αγγίζονται τα μικρά δάκτυλα. (Η στάση αυτή είναι αρκετά δύσκολη. Αν δεν μπορείτε να τεντώσετε τα χέρια σας εντελώς, μην ανησυχείτε. Το σημαντικό είναι να σιγουρευτείτε ότι τα δάκτυλα των ποδιών σας και τα μικρά δάκτυλα των χεριών σας έχουν την σωστή θέση.)

6. Μείνετε σε αυτή τη στάση για 5 λεπτά.

Εάν τα έχετε κάνει όλα σωστά, ο σκελετός σας θα αρχίσει να παίρνει τη φυσική του μορφή. Σταδιακά Θα αισθανθείτε το στομάχι σας πιο επίπεδη και η σπονδυλική σας στήλη πολύ πιο όρθια. Εάν είναι πολύ δύσκολο για εσάς να μείνετε 5 λεπτά την πρώτη μέρα στη θέση αυτή, ξεκινήστε με 1-2 λεπτά και αυξήστε σταδιακά το χρόνο. Τα αποτελέσματα θα είναι ορατά μέσα σε ένα μήνα.

Σας ευχαριστούμε που είστε μαζί μας! Για να μην χάσετε ούτε μια ανάρτησή μας, γραφτείτε στη φόρμα η οποία βρίσκετε πάνω δεξιά. Μοιραστείτε τα νέα αυτά με τους φίλους σας!

Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019

Ακεταμινοφαίνη, το πιο δημοφιλές παυσίπονο που καταστρέφει την ψυχική και την συναισθηματική μας υγεία

Οι πηγές μας: NaturalNews, PsyBlogNaturalHealth365

Αν και το αγοράζουμε χωρίς συνταγή, φαίνεται ότι η ακεταμινοφαίνη είναι ένα φάρμακο που μπορεί να προκαλέσει σοβαρές αλλαγές στο εγκέφαλό μας.

Οι ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι πάνω από 600 φάρμακα που περιέχουν ακεταμινοφαίνη, εκτός το γεγονός ότι μόνο καλύπτουν τα συμπτώματα, ταυτόχρονα προκαλούν αρνητικά συναισθήματα και αποτρέπουν τους ανθρώπους να νιώθουν θετικά, όπως η χαρά, για παράδειγμα. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι η λήψη αυτό το φαινομενικά ακίνδυνο φάρμακο μπορεί να επηρεάσει την ψυχική και την συναισθηματική τους υγεία. Υπάρχουν πολλοί άλλοι κίνδυνοι που συνδέονται με τα παυσίπονα χορηγούμενα  χωρίς συνταγή, και αυτό το νέο εύρημα επιβεβαιώνει ότι οι πιο φυσικοί και λιγότερο επιβλαβείς μέθοδοι ανακούφισης του πόνου θα έπρεπε να ενθαρρύνονται από την ιατρική κοινότητα - ακόμη και αν αυτό σημαίνει λιγότερα κέρδη για το Big Pharma.

Σύμφωνα με μια μελέτη η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ohio State University, η ακεταμινοφαίνη, γνωστή ως tylenol στις ΗΠΑ και ως paracetamol οπουδήποτε στον κόσμο (depon στην Ελάδα), μειώνει την  εμπάθεια στους ανθρώπους.

Δρ. Dominique Miskowski, ένας από τους ερευνητές, δήλωσε:

Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι ο πόνος των γύρω μας δεν φαίνεται να μας συγκινεί τόσο αφού πάρουμε την ακεταμινοφαίνη. Μειώνει την ευαισθησία μας μαζί με τον πόνο.

Προηγούμενες μελέτες επίσης έχουν δείξει ότι το φάρμακο μπορεί να μειώσει τα θετικά συναισθήματα των ανθρώπων που το παίρνουν. Ο ερευνητής Δρ. Baldwin Way, πρόσθεσε:

Δεν γνωρίζουμε γιατί η ακεταμινοφαίνη δίνει τέτοια αποτελέσματα, αλλά είναι ενοχλητικό. Η εμπάθεια είναι σημαντική. Εάν βρίσκεσθε σε μια διαμάχη με τον σύντροφό σας και παίρνετε ακεταμινοφαίνη, σύμφωνα με τη μελέτη, θα έχετε λιγότερη αίσθηση αν πληγώνετε τα συναισθήματά του.  

Οι ερευνητές έχουν κάνει δύο πειράματα. Στο πρώτο πείραμα συμμετείχαν 80 μαθητές. Στους μισούς χορηγήθηκε δοσολογία 1000 mg ακεταμινοφαίνη και στους υπόλοιπους έδωσαν πλασέμπο. Μετά από μια ώρα, οι συμμετέχοντες στο πείραμα έπρεπε να διαβάσουν μια σειρά από ιστορίες για ανθρώπους που έχουν υποφέρει κατά κάποιο τρόπο και τους ζητήθηκε να αξιολογήσουν τον πόνο τους. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι αυτοί που έλαβαν το φάρμακο εκτίμησαν   πολύ λιγότερο το επίπεδο του πόνου που έζησαν οι άνθρωποι στις ιστορίες.

Ο Δρ. Baldwin Way εξηγεί τα αποτελέσματα των πειραμάτων κοινωνικού πόνου:

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να συμπάσχουν  με το πόνο ενός ατόμου που περνούσε μια κοινωνικά επώδυνη εμπειρία. Και πάλι, εκείνοι που έλαβαν ακεταμινοφαίνη έδειξαν λιγότερη συμπάθεια.

Στη δεύτερη μελέτη συμμετείχαν 114 άτομα. Οι μισοί από αυτούς   έλαβαν δόση 1000 mg ακεταμινοφαίνη και οι υπόλοιποι μισοί πήραν πλασέμπο. Οι συμμετέχοντες υποβλήθηκαν σε 2-4 δευτερόλεπτα δυνατό θόρυβο μεταξύ 75 και 105 ντεσιμπέλ. Τότε έπρεπε να εκτιμήσουν τον θόρυβο στην κλίμακα από 1 (καθόλου δυσάρεστο) μέχρι 10 (εξαιρετικά δυσάρεστο). Τα αποτελέσματα έδηξαν ότι η ομάδα ακεταμινοφαίνης έχει χαρακτηρίσει τον θόρυβο ως λιγότερο δυσάρεστο και πίστευε ότι ο θόρυβος θα ήταν λιγότερο ενοχλητικός για τους άλλους ανθρώπους. Η ομάδα του πλασέμπου είχει αξιολογήσει τον θόρυβο ως εξαιρετικά ενοχλητικό. (Η μελέτη αυτή δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Social Cognitive and Affective Neuroscience.)

Τα κοινά παυσίπονα σχετίζονται με έναν μακρύ κατάλογο παρενεργειών. Βλάβη του ήπατος, διαταραχή στην λειτουργία του εγκεφάλου, αυξημένος κίνδυνος καρδιακής προσβολής, εθισμός και αυξημένος πόνος είναι μερικές μόνο από τις παρενέργειες που μπορεί να πάθουν οι άνθρωποι  από τη λήψη φαρμάκων για τον πόνο, με ή χωρίς συνταγή.

Τέλος, θα σας προσφέρουμε μερικές φυσικές εναλλακτικές λύσεις γι΄ αυτά τα επικίνδυνα φάρμακα. Βιταμίνη C, φλοιός ιτιάς, κουρκουμά, γαρίφαλο, μαγνήσιο, σύμπλεγμα βιταμίνης Β, βελονισμός, ρεφλεξολογία και μασάζ είναι μόνο μερικά από αυτά.

Σας ευχαριστούμε που είστε μαζί μας! Για να μην χάσετε ούτε μια ανάρτησή μας, γραφτείτε στη φόρμα η οποία βρίσκετε πάνω δεξιά. Μοιραστείτε τα νέα αυτά με τους φίλους σας!