Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

Ψωρίαση, η φυσική αντιμετώπιση


Η Χάνα Σιλίτο, 37 ετών, από το Μάντσεστερ, αγωνιζόταν με δερματικά προβλήματα  για είκοσι ολόκληρα χρόνια. Από μαθήτρια ακόμη υπέφερε από ακμή βαριάς μορφής και στα  δεκαέξι της ήδη είχαι διαγνωστεί με την αυτοάνοση ασθένεια ψωρίαση. Η Χάνα πίστευε ότι έφταιγαν η κακή διατροφή, το άγχος των εξετάσεων και ο χωρισμός των γονέων της.

Ο μακρύς κατάλογος φαρμάκων και κρέμες κάλμαραν  την κατάστασή της μόνο προσωρινά. Στις χειρότερες στιγμές της, η Χάνα ξυπνούσε δέκα φορές τη νύχτα επειδή οι πόνοι και ο κνησμός ήταν αφόρητοι. Φοβόταν τα καλοκαίρια και δεν τολμούσε να εμφανιστεί με γυμνά χέρια και πόδια. Συνέβαινε να περιμένει στην ουρά και οι άνθρωποι να κάνουν αδιάκριτα σχόλια αν είναι μεταδοτική η αρρώστιά της.

Ως τελευταία λύση, ο γιατρός της πρότεινε το Methotrexate - ένα χημειοθεραπευτικό και κατασταλτικό φάρμακο.  Η Χάνα έπαθε σοκ και όταν έφτασε σπίτι άρχισε να ψάχνει πληροφορίες στο διαδίκτυο σχετικά με το φάρμακο και ήταν ακόμη πιο σοκαρισμένη όταν έμαθε για  τις παρενέργειες του.

Όχι, δεν μπορεί! Δεν θα διάλεγε ποτέ αυτό το δρόμο! Η Χάνα το πήρε απόφαση και άρχισε να ψάχνει για εναλλακτικές λύσεις. Έψαχνε  και διάβαζε ιστορίες  ανθρώπων που είχαν αντιμετωπίσει αυτή την ασθένεια με φρέσκους χυμούς φρούτων και λαχανικών, αφήνοντας έτσι το πεπτικό τους σύστημα να ξεκουραστεί. Η Χάνα αφαίρεσε από την διατροφή της τη ζάχαρη, την καφεΐνη, τα γαλακτοκομικά προϊόντα και τη γλουτένη και ξεκίνησε με χυμούς. Τα πρώτα αποτελέσματα φάνηκαν μετά από μόλις δύο εβδομάδες. Σιγά-σιγά, αλλά πολύ ορατά, το δέρμα της άρχισε να ηρεμεί και να καθαρίζει και μέσα σε ένα μήνα, για πρώτη φορά από χρόνια, η Χάνα βγήκε με κοντομάνικο. Γνωρίζοντας ότι δεν μπορεί να ζήσει για το υπόλοιπο τη ζωής της με χυμούς η Χάνα άρχισε να πειραματίζεται και δημιούργησε την δική της αλκαλική διατροφή γεμάτη από καρύδια, λαχανικά και σπόρους.

Η Χάνα απέκτησε ξανά την αυτοπεποίθηση της και άρχισε να μοιράζεται φωτογραφίες στο Twitter, δείχνοντας έτσι στους φίλους της το βελτιωμένο της δέρμα. Και όταν οι φίλοι της ενδιαφέρθηκαν  για τις διατροφικές της συνήθειες, η Χάνα άρχισε να γράφει ένα blog MyGoodnessRecipes.com, μοιράζοντας τις αγαπημένες της νέες συνταγές. Αργότερα, η εμπειρία της Χάνα μετατράπηκε σε βιβλίο Radiant.

Και σήμερα, τρία χρόνια μετά την μεταμόρφωσή της, όταν δεν υπάρχει ίχνος από τη ψωρίαση, εκατοντάδες άνθρωποι ζητάνε συμβουλές από εκείνη και στέλνουν δικές τους φωτογραφίες για να δείξουν πόσο έχει βελτιωθεί η κατάσταση τους . Το πρόγραμμα της Χάνα είναι έμπνευση ακόμη και για εκείνους που δεν έχουν συγκεκριμένες ασθένειες αλλά θέλουν να βελτιώσουν γενικώς την υγεία και την ομορφιά τους. Συνταγή για καλή υγεία από μέσα προς τα έξω!

Σας ευχαριστούμε που είστε μαζί μας! Για να μην χάσετε ούτε μια ανάρτησή μας, γραφτείτε στη φόρμα η οποία βρίσκετε πάνω δεξιά. Μοιραστείτε τα νέα αυτά με τους φίλους σας!

Στο επόμενο άρθρο μας θα μάθετε: 
Το μαγνήσιο μπορεί να μειώσει ολόκληρο βουνό από πόνο
απο τον Dr. Mark Sircus
«Όταν πρόκειται για τη θεραπεία του πόνου με μαγνήσιο, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι αυτό επηρεάζει όχι μόνο το σύμπτωμα, αλλά και την αιτία του πόνου. Λάβετε υπόψη ότι η αιτία του πόνου οφείλεται συχνά σε ανεπάρκεια μαγνησίου…»

Μπορείτε να διαβάσετε επίσης:
Να πάρεις τη
ζωή σου πίσω

Ινοαδένωμα και
θεραπεία HIFU


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου