Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

Οι 10 στρατηγικές του Δρ. Mark Hyman


Φάτε μόνο μη επεξεργασμένες αντιφλεγμονώδεις τροφές, όπως άγρια ψάρια και άλλα ωμέγα-3 λιπαρά, κόκκινα και μοβ μούρα πλούσια σε πολυφαινόλες, σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, κόκκινη γλυκοπατάτα, ξηρούς καρπούς. Προσθέστε στη διατροφή σας καθημερινά αντιφλεγμονώδη βότανα, όπως κουρκούμη, πιπερόριζα και δενδρολίβανο. Εξαλείψτε τα φλεγμονώδη ραφιναρισμένα έλαια και τροφές με πολλά ωμέγα-6.

Κάντε έλεγχο για κρυφές λοιμώξεις. Αυτές περιλαμβάνουν μαγιά, ιούς, βακτήρια και νόσος Lyme. Μπορείτε να συνεργαστείτε με έναν λειτουργικό ιατρό για να εντοπίσετε και να εξαλείψετε αυτές τις λοιμώξεις.

Κάντε έλεγχο για κρυφές τροφικές αλλεργίες με ένα τέστ για Τροφική Δυσανεξία (IgG).

Κάντε έλεγχο για κοιλιοκάκη. Πρόκειται για εξέταση αίματος που μπορεί να την κάνει οποιοσδήποτε γιατρός.

Κάντε έλεγχο τοξικότητας για βαρέα μέταλλα. Ο υδράργυρος, ο μόλυβδος, το κάδμιο και άλλα μέταλλα προκαλούν αυτοάνοσες αντιδράσεις.

Βελτιώστε την κατάσταση του εντερικού σας σωλήνα. Περίπου το 60% του ανοσοποιητικού σας συστήματος βρίσκεται κάτω από το εσωτερικό επιθήλιο του εντέρου. Αν αυτή η επιφάνεια διαταραχθεί (διαπερατό έντερο), τότε το ανοσοποιητικό σύστημα ανταποκρίνεται στα τρόφιμα με τον ίδιο τρόπο που αντιδρά στις τοξίνες και τα μικρόβια. Ο ευκολότερος τρόπος για να απαλλαγείτε από αυτή την κατάσταση είναι να ξεκινήσετε μια αντιφλεγμονώδη διατροφή, να τρώτε μη επεξεργασμένες τροφές, να αφαιρέσετε τη γλουτένη και όλα τα τρόφιμα στα οποία έχετε ευαισθησία.

Πάρτε συμπληρώματα διατροφής. Τα θρεπτικά συστατικά όπως το ιχθυέλαιο, η βιταμίνη C, η βιταμίνη D και τα προβιοτικά μπορούν να βοηθήσουν στο να ηρεμίσει η ανοσολογική σας αντίδραση φυσικά. Εξετάστε επίσης τα αντιφλεγμονώδη θρεπτικά συστατικά όπως η κουερσετίνη, το εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού και η ρουτίνη.

Κάντε τακτικά ασκήσεις. Η τακτική σωματική δραστηριότητα είναι ένας φυσικός αντιφλεγμονώδης παράγοντας. Δεν χρειάζεται να πάτε στο γυμναστήριο, να τρέξετε πάνω στο διάδρομο και να σηκώνετε  βάρη για να αποκτήσετε φόρμα. Απλά κινηθείτε περισσότερο. Περπατήστε με τους φίλους και την οικογένεια. Φροντίστε τον κήπο. Παίξτε ένα frisbee με τα παιδιά σας στο πάρκο. Πάρτε μια ρακέτα του τένις και στείλτε μερικές μπάλες γύρω. Οτιδήποτε μπορεί να κάνει το σώμα σας να κινηθεί θεωρείται μια άσκηση.

Κάντε βαθιά χαλάρωση. Το άγχος επιδεινώνει την ανοσολογική απόκριση. Καταπραϋντικές τεχνικές όπως η γιόγκα, η βαθιά αναπνοή, η βιοανάδραση, το μασάζ μπορούν να μειώσουν το στρες και το άγχος και να βοηθήσουν την χαλάρωση.

Εξασφαλίστε έναν 8ωρο ύπνο κάθε βράδυ. Είναι αποδεδειγμένο ότι η έλλειψη ύπνου ή κακός ύπνος βλάπτει το μεταβολισμό, προκαλώντας πείνα για ζάχαρη και υδατάνθρακες, αυξάνει την όρεξή σας και έτσι σας θέτει σε κίνδυνο πολλών προβλημάτων, από τον διαβήτη έως αυτοάνοσες ασθένειες. Η επίτευξη επαρκούς ύπνου είναι απαραίτητη για την υγεία σας και μειώνει τη φλεγμονή στο σώμα σας.

Πηγή

Σας ευχαριστούμε που είστε μαζί μας! Για να μην χάσετε ούτε μια ανάρτησή μας, γραφτείτε στη φόρμα η οποία βρίσκετε πάνω δεξιά. Μοιραστείτε τα νέα αυτά με τους φίλους σας!

Στο επόμενο άρθρο μας θα μάθετε:
Σταματήστε να χρησιμοποιείτε φάρμακα για θεραπεία ενός διατροφικού προβλήματος
Από την Δρ. Sarah Hallberg 
«Η παχυσαρκία είναι μια ασθένεια και όχι αδυναμία. Είναι ορμονική νόσο και επηρεάζει πολλές ορμόνες. Μία από τις βασικές ορμόνες ονομάζεται ινσουλίνη. Οι περισσότεροι παχύσαρκοι άνθρωποι είναι ανθεκτικοί σε αυτή την ορμόνη. Η αντίσταση στην ινσουλίνη είναι μια κατάσταση πριν από την ανάπτυξη του διαβήτη τύπου 2...»

Μπορείτε να διαβάσετε επίσης:


Έχετε κουραστεί
τα χειρουργεία;
Αντιβιοτικά σε παιδιά -
αυξημένος κίνδυνος
νεανικής αρθρίτιδας
JessiHealthConsulting





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου