Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

Θεραπεία για τον αυχένα ATLASPROFILAX®

Οι πηγές μας: MedNet, AtlasProfilax  

Ο πρώτος σπόνδυλος ο άτλαντας αποτελεί το συνδετικό κρίκο μεταξύ κρανίου και αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης, σχηματίζοντας την κρανιοαυχενική συμβολή, μέσω της οποίας πραγματοποιείται ένα μεγάλο εύρος κινήσεων που εξυπηρετεί τις καθημερινές δραστηριότητες. Η ανατομική θέση του άτλαντα, ανάμεσα στον άξονα και τους ινιακούς κονδύλους, καθιστά αυτόν το σπόνδυλο επιρρεπή σε ένα ευρύ φάσμα δυνάμεων που δρουν στην κεφαλή, με αποτέλεσμα τη βλάβη του. Επιπλέον, η αύξηση των τροχαίων ατυχημάτων ευθύνεται ολοένα και περισσότερο για την αύξηση της συχνότητας των κακώσεων του άτλαντα, που πολλές φορές έχουν θανατηφόρα εξέλιξη. Οι κακώσεις του άτλαντα διακρίνονται σε κατάγματα του άτλαντα, εξαρθρήματα της ατλαντοϊνιακής άρθρωσης, τραυματικά στροφικά υπεξαρθρήματα του άτλαντα και ρήξεις του εγκαρσίου συνδέσμου.

Γνωρίζατε ότι ο πρώτος αυχενικός σπόνδυλος, ο άτλαντας, είναι εξαρθρωμένος στους περισσότερους ανθρώπους; Αυτή η κατάσταση μπορεί να επιφέρει  μία σειρά από σωματικές και ψυχικές βλάβες.

Το 1993-1996 ο Ελβετός Rene-Claudius Schümperli ανέπτυξε μία μοναδική μέθοδο που φέρνει τον άτλαντα στην σωστή του θέση. Ο Rene-Claudius έπασχε ο ίδιος οδυνηρά από εξάρθρωση του άτλαντα και αυτό το οδήγησε σε εξεύρεση της θεραπείας. Η ATLASPROFILAX® αποτελεί μια φυσική και αποτελεσματική μέθοδος πρόληψης και αυτοθεραπείας και είναι μοναδική στον κόσμο. Έχοντας φθάσει στη φυσική του θέση, ο άτλντας δεν μπορεί ποτέ να περιστρέφεται ξανά για ανατομικούς και μηχανικούς λόγους. Αυτή η εφαρμογή πρέπει να γίνει μόνο μία φορά και εγγυάται ότι ο άτλαντας θα παραμείνει στη σωστή του θέση.

Μετά την διόρθωση του Άτλαντα με την μέθοδο ATLASPROFILAX® κάθε οργανισμός αντιδρά διαφορετικά, ανάλογα με την σωματική και ψυχική του κατάσταση. Γι΄αυτό κάθε ασθενή χρειάζεται διαφορετικό χρόνο για αποκατάσταση της σωματικής του ισορροπία.

Η θεραπεία είναι διαθέσιμη και στην Ελλάδα.

Για επικοινωνία:  Δρίβας Θεόδωρος,  Διπλωματούχος ATLASPROFILAX® Ελβετικής Ακαδημίας με την μέθοδο R. C. Schümperli, τηλ. 6941566083

Σας ευχαριστούμε που είστε μαζί μας! Για να μην χάσετε ούτε μια ανάρτησή μας, γραφτείτε στη φόρμα η οποία βρίσκετε πάνω δεξιά. Μοιραστείτε τα νέα αυτά με τους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου