Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017

Ο ρόλος του μαγνήσιου στην αντιμετώπιση του πόνου


Από τον Dr. Mark Sircus

Η χρήση του μαγνησίου ως ένα θρεπτικό συστατικό ζωτικής σημασίας και ως προληπτικό, και ακόμη όταν εφαρμόζενται σε έκτακτες ιατρικές καταστάσεις, θα μπορούσε να μειώσει τα βουνά πόνου, την ταλαιπωρία και το πρόωρο θανάτου. Η έλλειψη μαγνησίου σχετίζεται στενά με καρδιαγγειακές παθήσεις. Έχει αποδειχθεί η εξαιρετική σημασία του μαγνησίου για τη διατήρηση της υγείας της καρδιάς και τη θεραπεία των καρδιακών παθήσεων. Η έλλειψη μαγνησίου επηρεάζει όλους τους ανθρώπους, καθιστώντας τους ευάλωτους στην ανάπτυξη οξείας και χρόνιας κατάστασης. Η συντριπτική πλειοψηφία των ασθενειών μπορεί να προληφθεί και ακόμη και να θεραπευτεί χωρίς φαρμακευτική αγωγή ή χειρουργική επέμβαση.

Το λάδι μαγνησίου μπορεί να ανακουφίσει το πόνο και να χαλαρώσει  των μυών στα άτομα με αρθρίτιδα και μυϊκές κράμπες.

Γνωρίζουμε ότι η έλλειψη μαγνησίου βρίσκεται στην βάση της επιδημίας των καρδιακών παθήσεων, της υψηλής αρτηριακής πίεσης, του διαβήτη και της οστεοπόρωσης. Όταν στερείται από μαγνήσιο, η καρδιά χτυπά άνισα, οι αρτηρίες γίνονται δύσκαμπτες, στενές και φράζου, η αρτηριακή πίεση αυξάνεται, το αίμα παρουσιάζει μια τάση να πήζει, οι μύες παθαίνουν κράμπες, η ινσουλίνη εξασθενεί και η γλυκόζη του αίματος αυξάνεται, τα οστά χάνουν δύναμη, και τα οδυνηρά συμπτώματα γίνονται ισχυρότερα.

«Πολλοί άνθρωποι υποφέρουν άσκοπα από τον πόνο, όπως  ινομυαλγία, ημικρανίες και μυϊκές κράμπες, επειδή έχουν έλλειψη μαγνησίου» - λέει ο Dr. Mildred Seelig, κορυφαίος ερευνητής του μαγνησίου από το Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας. Το πρόβλημα επιδεινώνεται περαιτέρω όταν αρχίσουν να παίρνουν πολύ ασβέστιο, νομίζοντας ότι θα τους βοηθήσει, όταν στην πραγματικότητα η υπεραφθονία του ασβεστίου οδηγεί στην απόρριψη του μαγνησίου από τα κύτταρα και αυτό αναιρεί την αποτελεσματικότητα και των δύο μετάλλων. Τα συνταγογραφούμενα φάρμακα όπως τα αντικαταθλιπτικά, τα ηρεμιστικά και τα παυσίπονα θεραπεύουν μόνο τα συμπτώματα. Το μαγνήσιο αντιμετωπίζει τα συμπτώματα, θεραπεύοντας πρώτα την αιτία του πόνου και των ασθενειών. Στην πραγματικότητα, μπορεί να υποθέσουμε ότι ο πόνος και η νόσος έχουν υπολειπόμενη επίδραση της έλλειψης μαγνησίου ή κάποια άλλα ανόργανα ανισορροπία.

Οι ερευνητές έχουν μελετήσει τις επιδράσεις του συνδυασμού μαγνησίου και μορφίνης σε πειραματικά μοντέλα χρόνιου και τονικού πόνου. Το αποτέλεσμα δείχνει ότι το μαγνήσιο ενισχύει την αναλγητική δράση των χαμηλών δόσεων μορφίνης σε καταστάσεις που συνδέονται με μόνιμο πόνο. Δεδομένης της καλής ανοχής στο μαγνήσιο, αυτά τα ευρήματα έχουν βρει κλινική χρήση στην περίπτωση του νευροπαθητικού και επίμονου πόνου.

Η διαδερμική μέθοδος μέσω λουτρών, ποδόλουτρών ή τοπικής εφαρμογής έχει το μοναδικό πλεονέκτημα ότι επιτρέπει στο σώμα να ρυθμίζει και να διαλύει το μαγνήσιο όπου χρειάζεται και στη σωστή ποσότητα. Το σώμα θα πάρει την απαραίτητη δόση χωρίς υπερβολή. Για παράδειγμα, όταν κάνετε μπάνιο και έχετε προστέσει στο νερό χλωριούχο μαγνήσιο, απλά το σώμα σταματά να απορροφά περισσότερο μαγνήσιο. Όλες οι άλλες μέθοδοι προσθήκης μαγνησίου σχετίζονται με την πραγματοποίηση επιστημονικών εικασιών.

Ο συνδυασμός μεταξύ θερμότητας και χλωριούχου μαγνησίου διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος και την απελευθέρωση των τοξίνων. Το θεραπευτικό αποτέλεσμα των λουτρών μαγνησίου οφείλεται στο γεγονός ότι απορροφούν  τη φλεγμονή από τους μύες και τις αρθρώσεις. Ένας ολόκληρος κόσμος της διαχείρισης του πόνου θα ανακαλυφθεί  όταν οι γιατροί και οι ασθενείς καταλάβουν ότι το χλωριούχο μαγνήσιο φυσικής προέλευσης μπορεί να εφαρμοστεί τοπικά και έχει τεράστια δυνατότητα για ανακούφιση  του πόνου.

Εάν το εφαρμόσουμε απευθείας στο δέρμα, το χλωριούχο μαγνήσιο απορροφάται και δρα σχεδόν άμεσα στο χρόνιο πόνο. Η διαδερμική θεραπεία μαγνησίου είναι επίσης ιδανική για τους αθλητές που χρειάζονται πολύ μαγνήσιο. Εάν λαμβάνεται από το στόμα, το μαγνήσιο είναι πολύ λιγότερο αποτελεσματικό από ότι διαδερμικά για τη θεραπεία του τραύματος και των κουρασμένων μυών. Ίσως η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ του στόματος και της διαδερμικής προσθήκης μαγνησίου να παρατηρείται όταν πρόκειται για την αντιμετώπιση του πόνου.

Η ανεπάρκεια μαγνησίου είναι ένα κοινό φαινόμενο μεταξύ των ατόμων που πάσχουν από κατάθλιψη και χρόνιο πόνο. Πιστεύεται ότι η σοβαρή κατάθλιψη συμβαίνει τέσσερις φορές πιο συχνά σε άτομα με χρόνιο πόνο στην πλάτη ή στην μέση.  Έχει ανακαλυφθεί ότι οι περιπτώσεις σοβαρής κατάθλιψης αυξάνονται γραμμικά με την αύξηση της δύναμης πόνου. Επειδή είναι χρήσιμο τόσο για τον χρόνιο πόνο στην πλάτη και στην μέση, όσο και για την κατάθλιψη - διαδερμικά, το μαγνήσιο είναι το καλύτερο φαγητό και φάρμακο για όσους υποφέρουν από αυτά τα δύο προβλήματα.

Η διαδερμική θεραπεία με χλωριούχο μαγνήσιο για την ανακούφιση του πόνου είναι φυσική και συνεπώς ασφαλής και αποτελεσματική. Το μαγνήσιο μπορεί να λειτουργήσει ως μια καλή εναλλακτική λύση έναντι των οπιούχων για άτομα που αναπτύσσουν ταχεία εξάρτηση από τα ναρκωτικά αναλγητικά, ο αντίκτυπος των οποίων εξαπλώνεται στον πληθυσμό και ήδη αρχίζει να χτυπάει τα παιδιά μας. Ο χρόνιος πόνος συχνά αντιμετωπίζεται με οπιούχα αναλγητικά και το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό ενώ ενεργούν, αλλά ο οργανισμός γρήγορα αναπτύσσει  εξάρτηση από αυτά και οι δόσεις πρέπει να αυξάνονται συνεχώς για να επιτευχθεί το ίδιο αποτέλεσμα ανακούφισης του πόνου, το οποίο στο μέλλον καθιστά πιο δύσκολο την αντιμετώπιση του πόνου.

Ξεκινώντας από τον πόνο των αθλητικών τραυμάτων μέχρι το πόνο στη μέση και την ισχιαλγία, πονοκεφάλους, πέτρες στα νεφρά, πόνο από ανήσυχα πόδια, αρθρίτιδα και σχεδόν οποιαδήποτε οδυνηρή κατάσταση που μπορεί να έρχονται στο νου σας - οι περισσότερες περιπτώσεις είναι ευεργετικές για την τοπική χορήγηση χλωριούχου μαγνησίου.

Σας ευχαριστούμε που είστε μαζί μας! Για να μην χάσετε ούτε μια ανάρτησή μας, γραφτείτε στη φόρμα η οποία βρίσκετε πάνω δεξιά. Μοιραστείτε τα νέα αυτά με τους φίλους σας!

Στο επόμενο άρθρο μας θα μάθετε:
Πώς θεραπεύτηκα από τη σκλήρυνση κατά πλάκας
Από την Dr. Ann Boroch
«Δεν υπάρχει γρήγορη θεραπεία όσο για τη σκλήρυνση κατά πλάκας τόσο και για οποιαδήποτε χρόνια πάθηση. Δεν υπάρχει μαγικό φάρμακο, βότανα ή τρόφιμα για να επιταχύνει τη διαδικασία. Είναι απαραίτητο να γίνουν αλλαγές στον τρόπο ζωής και να τηρηθούν. Αλλά είναι δυνατών να θεραπευθεί η σκλήρυνση κατά πλάκας…»

Μπορείτε να διαβάσετε επίσης:


Ψωρίαση: η φυσική
αντιμετώπιση
Γλαύκωμα και
θεραπεία HIFU
Τι λένε οι ειδικοί για
τον καρκίνο του προστάτη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου