Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017

Η Λειτουργική Ιατρική και ο ρόλος της στις αυτοάνοσες ασθένειες

Από τον Δρ. Mark Hyman

Γιατί το σώμα μας είναι εκτός ισορροπίας και πώς μπορούμε να το βοηθήσουμε να την ανακτήσει ξανα;

Όπως είπα, η συμβατική ιατρική συνταγογραφεί ισχυρά ανοσοκατασταλτικά φάρμακα αντί να ψάχνει για την αιτία των αυτοάνοσων ασθενειών. Συχνά, αυτά τα ισχυρά φάρμακα δεν έχουν ως αποτέλεσμα την ανακούφιση. Αντιθέτως, μπορεί να αισθανθείτε χειρότερα.

Κάθε αυτοάνοση ασθένεια συνδέεται με μια κεντρική βιοχημική διαδικασία: Μια ανοσοανταπόκριση που διατρέχει το σώμα σας και επιτίθεται στους ιστούς του.

Ποια είναι η προσέγγιση της λειτουργικής ιατρικής στις αυτοάνοσες ασθένειες;

Η Λειτουργική Ιατρική παρέχει έναν χάρτη για να ανακαλύψει ποιο μόριο μιμούνται τα κύτταρα και εξετάζει τα βασικά αιτία της φλεγμονής.

Αν μπορούμε να εντοπίσουμε τις υποκείμενες πηγές φλεγμονής, μπορούμε να θεραπεύσουμε το σώμα. Οι υποκείμενες αιτίες μπορεί να περιλαμβάνουν άγχος , κρυμμένες λοιμώξεις, αλλεργίες ή ευαισθησίες τροφίμων, τοξική έκθεση, γενετική προδιάθεση, ανεπάρκειες θρεπτικών ουσιών και διαρροές στο έντερο.

Η Λειτουργική Ιατρική είναι μια πρωτοποριακή ιατρική προσέγγιση που επικεντρώνεται σε αιτίες που δεν είναι συμπτώματα, με βάση την κατανόηση του δυναμικού τρόπου με τον οποίο τα γονίδιά μας αλληλεπιδρούν με το περιβάλλον.

Η Λειτουργική Ιατρική διδάσκει τους επαγγελματίες να εξετάζουν το σώμα ως σύστημα, να αναζητήσουν τα αίτια της ασθένειας, να κατανοήσουν τα βασικά λειτουργικά συστήματα του σώματος, να ανιχνεύσουν τη ζημιά και να αποκαταστήσουν την ισορροπία, να κατανοήσουν τις αλληλεξαρτήσεις μεταξύ των συμπτωμάτων και των οργάνων, να μην χωρίζουν τις ασθένειες σε ταξινομήσεις.

Αυτή η προσέγγιση είναι ένας θεμελιωδώς διαφορετικός τρόπος επίλυσης ιατρικών προβλημάτων που μας επιτρέπει να βασιζόμαστε στην προέλευση της νόσου και να αναγνωρίζουμε τη βιολογική διαταραχή που οδηγεί στα συμπτώματα...

Στο επόμενο άρθρο μας θα μάθετε:
Οι 10 στρατηγικές του Δρ. Mark Hyman
«Όταν οι ασθενείς με επισκέπτονται για να προσδιορίσουν τη ρίζα του προβλήματός τους, εφαρμόζω συχνά αυτές τις 10 στρατηγικές και ο ασθενής συνήθως βλέπει τεράστια βελτίωση…»

Σας ευχαριστούμε που είστε μαζί μας! Για να μην χάσετε ούτε μια ανάρτησή μας, γραφτείτε στη φόρμα η οποία βρίσκετε πάνω δεξιά. Μοιραστείτε τα νέα αυτά με τους φίλους σας!

Μπορείτε να διαβάσετε επίσης:


Ο άνθρωπος με
το μαγικό αίμα
Το Ίδρυμα και
ο Dr. Neal Kassell
Ελαστογραφία - η νέα
ακριβή διαγνωστική
για τον καρκίνο





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου