Κυριακή 17 Ιουνίου 2018

Έξι βήματα για ανακούφιση της ημικρανίας

Συμβουλές από την Dr. Aviva Romm

Εάν πάσχετε από ημικρανίες τότε γνωρίζετε πολύ καλά τα συμπτώματα εξουθένωσης που μπορούν να σας κάνουν ανίκανους και να σας στερήσουν τη χαρά της ζωής για τρεις ημέρες. Πολλοί από τους ασθενείς μου λένε ότι όταν η ημικρανία τους χτυπήσει, η μόνη σωτηρία είναι να ξαπλώσουν σε ένα ήσυχο σκοτεινό δωμάτιο μέχρι να υποχωρήσει η κρίση. Εάν έχετε ημικρανίες ίσως χρειαστεί να χάσετε το σχολείο, την εργασία ή τις κοινωνικές δεσμεύσεις.

Οι γυναίκες υποφέρουν από ημικρανία 3-4 φορές συχνότερα από τους άνδρες. Θελώ να μοιραστώ μαζί σας τις βασικές μου συμβουλές προς όλους τους πάσχοντες από ημικρανίες:


1. Κρατήστε ένα ημερολόγιο. Καταγράψτε τα πάντα που σχετίζονται με τον πόνο σας. Η πιο συνηθισμένη αιτία μπορεί να είναι: η καφεΐνη, τα οινόπνευμαθώδη ποτά, το τυρί, η ζάχαρη, τα βελτιοτηκά στις τροφές, το στρες, η υπογλυκαιμία, η πίεση σςτου ώμους, οι αλλεργίες που προκαλούν ιγμορίτιδα, οι ορμονικές διαταραχές, φάρμακα, μυρωδίες αρωμάτων.

2. Κάντε μια δίαιτα εξάλειψης. Σταματήστε να τρώτε γλουτένη, ζάχαρη και γαλακτοκομικά προϊόντα για 3 εβδομάδες. Διατηρήστε το σάχαρο στο αίμα σας σταθερό, τρώγοντας κανονικά γεύματα που περιέχουν υψηλή ποιότητα λίπος και πρωτεΐνες. Πίνετε νερό τακτικά. Στη συνέχεια, προσθέστε σταδιακά τα αποκομμένα τρόφιμα πίσω μία προς μία μέσα στις επόμενες 3 εβδομάδες και παρατηρήστε τι σας συμβαίνει. Εάν κάποια από αυτά τα τρόφιμα σας προκαλέσει ημικρανίες, αφαιρέστε την εντελώς από τη διατροφή σας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

3. Παρακολουθήστε την τακτική εκκένωση του παχέος εντέρου. Η ημικρανία και η δυσκοιλιότητα πάνε χέρι-χέρι. Βεβαιωθείτε ότι έχετε πάρει αρκετά λαχανικά και φυτικές ίνες. Επιπλέον βοήθεια είναι 2 κουταλιές της σούπας λινέλαιο σε ζεστό νερό. Τα προβιοτικά μπορεί επίσης να είναι πολύ χρήσιμα στην περίπτωση αυτή.

4. Μειώστε τη χρήση των συνηθισμένων παυσίπονων που παίρνετε. Πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι τα φάρμακα, τα οποία ανακουφίζουν τον πονοκέφαλο αυτή τη στιγμή, στην πραγματικότητα αυξάνουν την εμφάνιση πονοκεφάλων κατά τη διάρκεια της κανονικής χρήσης. Αυτό δημιουργεί έναν φαύλο κύκλο και οι πονοκέφαλοί σας γίνονται όλο και ποιο βαθύτεροι.

5. Αντικαταστήστε τα φάρμακα με φυσικά παυσίπονα όπως: Ριβοφλαβίνη (βιταμίνη Β2), Ιχθυέλαιο, Πιπερόριζα, Κουρκουμάς, Αρπαγόφυτο, Μαγνήσιο, Μελατονίνη, Q10. Απαιτούνται τακτικές χρήσεις 4-6 εβδομάδων για να παρατηρηθούν σημαντικά αποτελέσματα.

6. Ακολουθήστε μια αντιφλεγμονώδη διατροφή και διατηρήστε σταθερά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας. Μειώστε τα τρόφιμα όπως ζάχαρη, κόκκινο κρέας, πουλερικά, επεξεργασμένα - είναι τροφές που προκαλπύν φλεγμονές. Τρώτε περισσότερα φρούτα και λαχανικά και ποιοτικά έλαια.

Είδα τα βήματα αυτά να λειτουργούν καλά για πολλούς από τους ασθενείς μου! Ελπίζω ότι μπορούν να βοηθήσουν κι εσας! Σας εύχομαι μια γρήγορη και πλήρη πρόληψη της ημικρανίας!

Σας ευχαριστούμε που είστε μαζί μας! Για να μην χάσετε ούτε μια ανάρτησή μας, γραφτείτε στη φόρμα η οποία βρίσκετε πάνω δεξιά. Μοιραστείτε τα νέα αυτά με τους φίλους σας!

Στο επόμενο άρθρο μας θα μάθετε: 
Σαλώμη Ιωάννου και ο θαυμαστός κόσμος των υπερήχων
Από Ester Hristoskova  
«Το παιδικό της όνειρο ήταν να κάνει καριέρα στην αρχιτεκτονική και να σχεδιάζει όμορφα σπίτια και εγκαταστάσεις. Ένα γεγονός στην εφηβεία της όμως άλλαξε την πορεία της. Όχι! Δεν άλλαξε το πάθος της για την ομορφιά! Άλλαξε μόνο το αντικείμενο. Έτσι στα 17 της έβλεπε καθαρά ότι θα ασχοληθεί με την ομορφιά του ανθρώπου...»

Μπορείτε να διαβάσετε επίσης:


Dr. Aviva Romm -
η βοτανολόγος των γυναικών
Ο ρόλος του μαγνήσιου
στην αντιμετώπιση του πόνου
Καρκίνος του προστάτη
και θεραπεία HIFU


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου