Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

Dr. Aviva Romm - η βοτανολόγος των γυναικών


«Η αποστολή μου είναι να κάνω την φυσική ιατρική
εύκολη και προσβάσιμη και να σας βοηθήσω να νιώσετε
σίγουροι ώστε να μπορείτε να πάρετε αυτό που

χρειάζεστε. Περισσότερη υγεία και λιγότερα φάρμακα
για εσάς και την οικογένειά σας!...»
Οι πηγές μας:
AvivaRomm
LinkedIn
YaleNews

Πριν μοιραστούμε μαζί σας μερικές από τις πολύτιμες συμβουλές της Dr. Aviva Romm, Θα σας πούμε την ιστορία της. Όσοι ενδιαφέρονται για την ιατρική κάνναβη, πρέπει να έχουν ακούσει το όνομά της επειδή είναι ο Ιατρικός Διευθυντής της Αμερικανικής Φυτικής Φαρμακοποιίας. Για την πλειοψηφία των ανθρώπων όμως, η Dr. Romm  είναι άγνωστη.

Στην ηλικία των 15 ετών η Aviva μπήκε στο Brad College Simon’s Rock, Μασαχουσέτη, που επιτρέπει σε πολύ καλοί μαθητές να εισέλθουν στο κολέγιο χωρίς να έχουν τελειώσει το λύκειο. Η Aviva είχε δύο μεγάλα πάθοι - μαιευτική και βότανα. Τότε δεν είναι παράξενο που μετά από ένα χρόνο παράτησε το κολέγιο και έγινε μαθητευόμενη σε μία μαία-μουσουλμάνα η οποία ασκούσε το επάγγελμα  στην αφροαμερικανική κοινότητα του Roxbury. Στην ηλικία των 20 ετών έλαβε το δίπλωμά της και στις 22 ήταν ήδη έμπειρη μαία και ασχολήθηκε με γέννες σε φυσικό περιβάλλον. Στη συνέχεια έκανε τη δική της οικογένεια, γέννησε και τα δύο τις μωρά σε φυσικό περιβάλλον, τα κουβαλούσε στην πλάτη της ή στη μέση σε παραδοσιακό reboso, θήλαζε, έγινε δασκάλα τους στο σπίτι, δούλευε στο κήπο της και δημιουργούσε τις δικές της συνταγές βοτάνων.

Η Aviva αφιέρωσε είκοσι πέντε ενθουσιώδη και βαθιά προνομιούχα χρόνια ως μαία και βοτανολόγος, φροντίζοντας τους ασθενείς της αλλά και εκπαιδεύοντας τόσες έγκυες γυναίκες διαφόρων ηλικιών και επαγγελμάτων, νέες μητέρες και τα παιδιά τους και μερικές υπέροχες μαίες, βοτανολόγοι και γιατροί που βρέτηκαν στο δρόμο της.

„Όταν άρχισα να σπουδάζω βοτανική ιατρική το 1981, υπήρχαν μόνο λίγα βιβλία για το θέμα και παλιές συνταγές φυτών από τις αρχές του αιώνα. Αλλά ως μαία, είχα πελατεία ανθρώπων με προσανατολισμό „πίσω στη φύση” που προσπαθούσαν να αποφύγουν την ιατρική παρέμβαση και αναζητούσαν άλλες θεραπευτικές εναλλακτικές λύσεις για τον εαυτό τους και τις οικογένειές τους.” λέει η Dr. Romm.

Όλα όσα μάθαινε και εφάρμοζε στην πράξη, όλα τα καλά αποτελέσματα που έπαιρνε, Η Aviva τα έγραφε λεπτομερώς στο ημερολόγιό της. Αυτο το ημερολόγιο έγινε τόσο πλούσιο ώστε μετατρπάπηκε σε πρώτο της βιβλίο, έπειτα ένα άλλο και ένα άλλο, μέχρι σήμερα είναι ήδη 7. Επειδή τα βιβλία της δεν είναι μεταφραζμένα στα ελληνικά, σας τα παρουσιάζουμε με τους αρχικούς τίτλους.

1. The Natural Pregnancy Book
2. Naturally Healthy Babies and Children
3. Vaccinations: A Thoughtful Parent’s Guide
4. ADHD Alternatives (μαζί με το σύζυγό της Tracy Romm)
5. Botanical Medicine for Women’s Health
6. Natural Health After Birth
7. The Adrenal Thyroid Revolution

Στην ηλικία των 39 ετών, η Aviva αποφάσισε να επιστρέψει στο κολέγιο και να πάρει πτυχίο γιατρού. Διάλεξε τη Yale School of Medicine η οποία είναι η πιο έγκυρη και πρωτοποριακή ιατρική σχολή στις Ηνωμένες Πολιτείες.

„Παρόλο που υπάρχει όλο και πιο μεγάλο ενδιαφέρον για την εναλλακτική ιατρική, δεν υπάρχει επίσημη αναγνώριση της βοτανοθεραπείας. Τα πρότυπα είναι εξαιρετικά μεταβλητά. Για παράδειγμα, όταν το κοινό ακούει για απάτες μάρκετινγκ με συμπληρώματα διατροφής, κάθε ένας από εμάς που ασκεί χρήση βοτάνων εμπίπτει στον ίδιο παρονομαστή.”, λέει η Dr. Romm.

Ένας  λόγους για να επιλέξει την Yale School of Medicine είναι επειδή πιστεύει ότι αυτό είναι ένα μέρος όπου μπορεί να διατηρήσει την αυθεντικότητά της. Οι συνάδελφοί της είναι ανοιχτοί στην ασυνήθιστη εμπειρία της και συχνά θέλουν τις συμβουλές της. Χάρη στην δική της πρόταση στη σχολή καθιερώθηκε το μάθημα Oλοκληρωμένη Iατρική (Integrative Medicine), το οποίο είναι συνδυασμό από συμβατική και εναλλακτική ιατρική.

Στην αποφοίτησής της με τα 4 ηπερήφανα παιδιά της
Σήμερα η Dr. Romm είναι μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Προγράμματος Ολοκληρωμένης Ιατρικής στο Yale, Ιατρικός Διευθυντής της Αμερικανικής Φαρμακοποιίας Βοτάνων και το θεραπευτικό Κομπέντιουμ. Επίσης είναι μέλος της ομάδας  εμπειρογνωμόνων  της Αμερικανικής Ένωσης  για την ασφάλεια των φυτικών προϊόντων. Είναι επίσης μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Αμερικανικού Βοτανικού Συμβουλίου και Συντάκτρια του περιοδικού Journal of Restorative Medicine.

Η Dr. Aviva Romm είναι ηγέτης της επανάστασης για μεταμόρφωση το σημερινό ιατρικό σύστημα σε ένα σύστημα που σέβεται τις εγγενείς θεραπευτικές ικανότητες του σώματος και της φύσης, βοηθώντας τις γυναίκες να πάρουν την υγεία τους στα χέρια τους. Οι τομείς της μελέτες της περιλαμβάνουν τη βοτανοθεραπεία με στόχο τις ανάγκες των γυναικών και των παιδιών, βελτίωση της φροντίδας της μητρότητας, την ψυχική και σωματική υγεία και το αντίκτυπο του περιβάλλοντος στην υγεία.

Σας ευχαριστούμε που είστε μαζί μας! Για να μην χάσετε ούτε μια ανάρτησή μας, γραφτείτε στη φόρμα η οποία βρίσκετε πάνω δεξιά. Μοιραστείτε τα νέα αυτά με τους φίλους σας!

Στο επόμενο άρθρο μας θα μάθετε: 
Έξι βήματα για ανακούφιση της ημικρανίας
Από την Dr. Aviva Romm 
«Εάν πάσχετε από ημικρανίες τότε γνωρίζετε πολύ καλά τα συμπτώματα εξουθένωσης που μπορούν να σας κάνουν ανίκανους και να σας στερήσουν τη χαρά της ζωής για τρεις ημέρες. ...»

Μπορείτε να διαβάσετε επίσης:


Γιατί κάποια φάρμακα έχουν
επικίνδυνες παρενέργειες
για τις γυναίκες;
Θα προτιμούσα να είμαι
μία Νεραϊδοπριγκίπισσα
Λεμφικό μασάζ στο στήθος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου