Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018

Λεμφικό μασάζ στο στήθος


Οι περισσότερες γυναίκες εμφανίζουν ευαισθησία στο στήθος κάθε φορά όταν έχουν περίοδο. Συνήθως η ευαισθησία εντοπίζεται και στα δύο στήθη και σχετίζεται με τον μηνιαίο κύκλο κατά τον οποίο συμβαίνουν ορμονικές αλλαγές. Αυτό θεωρείται φυσιολογικό φαινόμενο.

Πολλές  γυναίκες παρουσιάζουν έναν μη κυκλικό πόνο στο στήθος που μπορεί να είναι μόνιμος και εντοπισμένος σε ένα συγκεκριμένο τμήμα του μαστού. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε ορμονική διαταραχή, εγκυμοσύνη, σε μεγάλα και βαριά στήθη, σε ορμονική θεραπεία ή αντικαταθλιπτικά, στην παρουσία κύστεων και σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να προκληθεί από καρκίνο του μαστού. Το τελευταίο θα αποτελέσει αντικείμενο ξεχωριστού άρθρου.

Οι τοξίνες εμποδίζουν την υγιή κυκλοφορία του αίματος στο στήθος. Το μασάζ διεγείρει την λεμφική αποστράγγιση εξαλείφοντας τις επιβλαβές ουσίες και επιτρέπει στο πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά αίμα να μετακινηθεί στον ιστό του μαστού. Σε αυτό το άρθρο θα σας παρουσιάσουμε ορισμένες τεχνικές λεμφικού μασάζ, οι οποίες μπορούν να ανακουφίσουν σημαντικά τον πόνο αυτό ακόμη και να το εξαλείψουν εντελώς.

Το λεμφικό μασάζ είναι διαφορετικό από το απλό μασάζ στο στήθος, αλλά είναι εύκολο να το μάθεις και να το εφαρμόζεις. Πρέπει να αντλείται σε μια συγκεκριμένη κατεύθυνση με συγκεκριμένο ρυθμό που μιμείται τη φυσική δράση του λεμφικού συστήματος.

1. Βάλτε το χέρι σας στη μασχάλη και πιέστε προς τα μέσα και πάνω. Πηγαίνετε βαθιά στη μασχάλη σας, ανεβείτε και στη συνέχεια απελευθερώστε. Κάντε το 10 με 20 φορές.

2. Καλύψτε ολόκληρο το στήθος με τα δύο χέρια και σηκώστε το. Κάντε το 10 φορές.

3. Εδώ αντλείται απευθείας στο θωρακικό τοίχωμα όπως φαίνεται στην εικόνα. Επαναλάβετε 5 φορές.

4. Κρατήστε το στήθος σας σταθερό και αντλείστε από το ανώτερο θωρακικό εσωτερικό τεταρτημόριο προς στο λαιμό. Επαναλάβετε 5 φορές.


Μπορείτε να επαναλάβετε τις ασκήσεις όσες φορές θέλετε, ακολουθώντας την ίδια σειρά. Για να έχετε μια πιο καθαρή εικόνα για τις ασκήσεις, παρακολουθήστε το βίντεο με τα τέσσερα βήματα.

Το υλικό πήραμε από το BreastHealthProject

Σας ευχαριστούμε που είστε μαζί μας! Για να μην χάσετε ούτε μια ανάρτησή μας, γραφτείτε στη φόρμα η οποία βρίσκετε πάνω δεξιά. Μοιραστείτε τα νέα αυτά με τους φίλους σας!

Στο επόμενο άρθρο μας θα μάθετε: 
7 λάθη που κάνουμε όταν ξεκινάμε αντιφλεγμονώδη διατροφή
απο την Shelly Malone
«θέλω να σας βοηθήσω να καταλάβετε ότι η κατανάλωση τροφίμων στα οποία έχετε ευαισθησία, ακόμη και στις μικρότερες ποσότητες, θα αναβοσβήνει συνεχώς τη φωτιά της φλεγμονής...»

Μπορείτε να διαβάσετε επίσης:


Γιατί κάποια φάρμακα έχουν
επικίνδυνες παρενέργειες
για τις γυναίκες;
Ποια πραγματικότητα
δημιουργείτε για
τον εαυτό σας;
Ινομύωμα και
η θεραπεία HIFU




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου