Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

Το ισχυρό υποκατάστατο της ασπιρίνης που μεγαλώνει στα δέντρα


Η πηγή μας: Sayer Ji και GreenMedInfo

Η ασπιρίνη λαμβάνεται καθημερινά από εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο ως προληπτικό μέτρο κατά τη καρδιακή προσβολή. Πολύ συχνά ο καταναλωτής δεν γνωρίζει  τους σοβαρούς κινδύνους για την υγεία που συνδέονται με αυτό φάρμακο, μερικοί από τους οποίους μπορεί να είναι δυνητικά θανατηφόρα. Η φήμη της ασπιρίνης οφείλεται στην αντιπηκτική της δράση.

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχει ένα φυσικό υποκατάστατο της ασπιρίνης που η προκαταρκτική έρευνα δείχνει ότι είναι πιο ασφαλές και αποτελεσματικό. Είναι γνωστό εδώ και 15 χρόνια και έχει γίνει αρκετά δημοφιλές μεταξύ των ανθρώπων και των ιατρικών κύκλων.

Πρόκειται για το Pycnogenol, η εμπορική ονομασία εκχυλίσματος από φλοιού πεύκου του French maritime pine, το οποίο βρίσκεται στα ράφια χιλιάδων καταστημάτων. Είναι ένα μοναδικό προϊόν για το οποίο έχουν διεξαχθεί εκτεταμένες κλινικές δοκιμές στον άνθρωπο. Αυτές οι μελέτες υποστηρίζουν τη χρήση του για διάφορες ιατρικές καταστάσεις. Το Pycnogenol είναι εξίσου αποτελεσματικό στην πρόληψη της πήξης του αίματος όπως η ασπιρίνη, αλλά σε σημαντικά χαμηλότερες δόσεις και έχει υψηλότερο προφίλ ασφάλειας.

Το Pycnogenol έχει πολλές ιδιότητες που αποτελούν  σημαντικό πλεονέκτημα στη μείωση κινδύνου των καρδιαγγειακών παθήσεων. Το Pycnogenol μειώνει την αρτηριακή πίεση, ως αποτέλεσμα να μειωθούν τα φάρμακα της υπέρτασης (ή να κοπούν εντελώς). Έχει καλή αντιφλεγμονώδη δράση. Ένα πολύ γνωστό γεγονός είναι ότι οι φλεγμονώδεις καταστάσεις στο σώμα μπορούν να προκαλέσουν καρδιαγγειακές παθήσεις. Το Pycnogenol μπορεί να είναι ο τέλειος παράγοντας για την πρόληψη της θρόμβωσης και των συγκεντρώσεων που σχετίζονται με τη ραδιοτοξικότητα και την καταστολή του ανοσοποιητικού συστήματος.

Αν και το Pycnogenol είναι μία καλή επιλογή, είναι σημαντικό να μην γινόμαστε θύματα του μοντέλου χάπι για κάθε ασθένεια. Ο σκοπός μας πρέπει να είναι να φτάσουμε σε μια φάση να μην έχουμε  ανάγκη για χάπια. Και αυτό σημαίνει περισσότερη προσοχή στη φυσική πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων μέσω σωστής ισορροπημένης διατροφής, επαρκούς κίνησης και καθαρού αέρα.

Σας ευχαριστούμε που είστε μαζί μας! Για να μην χάσετε ούτε μια ανάρτησή μας, γραφτείτε στη φόρμα η οποία βρίσκετε πάνω δεξιά. Μοιραστείτε τα νέα αυτά με τους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου