Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018

Λεμφικό μασάζ στο στήθος


Οι περισσότερες γυναίκες εμφανίζουν ευαισθησία στο στήθος κάθε φορά όταν έχουν περίοδο. Συνήθως η ευαισθησία εντοπίζεται και στα δύο στήθη και σχετίζεται με τον μηνιαίο κύκλο κατά τον οποίο συμβαίνουν ορμονικές αλλαγές. Αυτό θεωρείται φυσιολογικό φαινόμενο.

Πολλές  γυναίκες παρουσιάζουν έναν μη κυκλικό πόνο στο στήθος που μπορεί να είναι μόνιμος και εντοπισμένος σε ένα συγκεκριμένο τμήμα του μαστού. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε ορμονική διαταραχή, εγκυμοσύνη, σε μεγάλα και βαριά στήθη, σε ορμονική θεραπεία ή αντικαταθλιπτικά, στην παρουσία κύστεων και σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να προκληθεί από καρκίνο του μαστού. Το τελευταίο θα αποτελέσει αντικείμενο ξεχωριστού άρθρου.

Οι τοξίνες εμποδίζουν την υγιή κυκλοφορία του αίματος στο στήθος. Το μασάζ διεγείρει την λεμφική αποστράγγιση εξαλείφοντας τις επιβλαβές ουσίες και επιτρέπει στο πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά αίμα να μετακινηθεί στον ιστό του μαστού. Σε αυτό το άρθρο θα σας παρουσιάσουμε ορισμένες τεχνικές λεμφικού μασάζ, οι οποίες μπορούν να ανακουφίσουν σημαντικά τον πόνο αυτό ακόμη και να το εξαλείψουν εντελώς.

Το λεμφικό μασάζ είναι διαφορετικό από το απλό μασάζ στο στήθος, αλλά είναι εύκολο να το μάθεις και να το εφαρμόζεις. Πρέπει να αντλείται σε μια συγκεκριμένη κατεύθυνση με συγκεκριμένο ρυθμό που μιμείται τη φυσική δράση του λεμφικού συστήματος.

1. Βάλτε το χέρι σας στη μασχάλη και πιέστε προς τα μέσα και πάνω. Πηγαίνετε βαθιά στη μασχάλη σας, ανεβείτε και στη συνέχεια απελευθερώστε. Κάντε το 10 με 20 φορές.

2. Καλύψτε ολόκληρο το στήθος με τα δύο χέρια και σηκώστε το. Κάντε το 10 φορές.

3. Εδώ αντλείται απευθείας στο θωρακικό τοίχωμα όπως φαίνεται στην εικόνα. Επαναλάβετε 5 φορές.

4. Κρατήστε το στήθος σας σταθερό και αντλείστε από το ανώτερο θωρακικό εσωτερικό τεταρτημόριο προς στο λαιμό. Επαναλάβετε 5 φορές.


Μπορείτε να επαναλάβετε τις ασκήσεις όσες φορές θέλετε, ακολουθώντας την ίδια σειρά. Για να έχετε μια πιο καθαρή εικόνα για τις ασκήσεις, παρακολουθήστε το βίντεο με τα τέσσερα βήματα.

Το υλικό πήραμε από το BreastHealthProject

Σας ευχαριστούμε που είστε μαζί μας! Για να μην χάσετε ούτε μια ανάρτησή μας, γραφτείτε στη φόρμα η οποία βρίσκετε πάνω δεξιά. Μοιραστείτε τα νέα αυτά με τους φίλους σας!

Στο επόμενο άρθρο μας θα μάθετε: 
7 λάθη που κάνουμε όταν ξεκινάμε αντιφλεγμονώδη διατροφή
απο την Shelly Malone
«θέλω να σας βοηθήσω να καταλάβετε ότι η κατανάλωση τροφίμων στα οποία έχετε ευαισθησία, ακόμη και στις μικρότερες ποσότητες, θα αναβοσβήνει συνεχώς τη φωτιά της φλεγμονής...»

Μπορείτε να διαβάσετε επίσης:


Γιατί κάποια φάρμακα έχουν
επικίνδυνες παρενέργειες
για τις γυναίκες;
Ποια πραγματικότητα
δημιουργείτε για
τον εαυτό σας;
Ινομύωμα και
η θεραπεία HIFU




Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018

Γιατί κάποια φάρμακα έχουν επικίνδυνες παρενέργειες για τις γυναίκες;

Απο την Dr. Alyson McGregor
Dr. Alyson McGregor

Όλοι πάμε στους γιατρούς. Tο κάνουμε με τυφλή εμπιστοσύνη ότι οι εξετάσεις και τα φάρμακα που μας συνταγογραφούν βασίζονται σε αποδεδειγμένα στοιχεία, στοιχεία σχεδιασμένα για να μας βοηθήσουν. Όμως, στην πραγματικότητα αυτό δεν ισχύει για όλους. Τι αν σας έλεγα ότι η ιατρική επιστήμη που αναπτύχθηκε όλο τον προηγούμενο αιώνα είχε βασιστεί μόνο στον μισό πληθυσμό;

Είμαι γιατρός στα επείγοντα περιστατικά. Εκπαιδεύτηκα στην αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών. Να σώζω ζωές, φοβερό δεν είναι; Εντάξει, υπάρχουν πολλά κρυολογήματα και μικροατυχήματα, αλλά όποιος και να έρθει στα επείγοντα, κάνουμε τις ίδιες εξετάσεις, συνταγογραφούμε τα ίδια φάρμακα, χωρίς ποτέ να σκεφτούμε το φύλο των ασθενών μας. Και γιατί να το κάνουμε αυτό; Ποτέ δεν μας έμαθαν ότι υπήρχαν διαφορές μεταξύ ανδρών και γυναικών.

Μια πρόσφατη κυβερνητική μελέτη αποκάλυψε ότι 80% των φαρμάκων που αποσύρονται από την αγορά, αποσύρονται εξαιτίας παρενεργειών στις γυναίκες. Γιατί ανακαλύπτουμε παρενέργειες στις γυναίκες μόνο μετά από τη διάθεση ενός φαρμάκου στην αγορά; Το ξέρετε ότι παίρνει χρόνια για να περάσει ένα φάρμακο από την ιδέα σε κυτταρικά πειράματα στο εργαστήριο, σε μελέτες με πειραματόζωα, μετά σε κλινικές μελέτες σε ανθρώπους, μέχρι τελικά να περάσει μια διαδικασία έγκρισης, και να είναι διαθέσιμο στον γιατρό να σας το συνταγογραφήσει; Γιατί λοιπόν ανακαλύπτουμε απαράδεκτες παρενέργειες στον μισό πληθυσμό, μετά από όλα αυτά;

Τι συμβαίνει; Λοιπόν, απ' ό,τι φαίνεται τα κύτταρα στο εργαστήριο είναι αρσενικά κύτταρα, και τα πειραματόζωα στις μελέτες ήταν αρσενικά, και οι κλινικές μελέτες έγιναν σχεδόν αποκλειστικά σε άντρες. Πώς το αρσενικό μοντέλο έγινε το βασικό πλαίσιο της ιατρικής έρευνας;

O Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος άλλαξε πολλά πράγματα, και ένα από αυτά ήταν η ανάγκη για την προστασία των ανθρώπων από το να γίνονται θύματα της ιατρικής έρευνας χωρίς συναίνεση. Έτσι σημαντικές κατευθυντήριες γραμμές και κανόνες τέθηκαν σε εφαρμογή, και μέρος αυτών ήταν η προστασία των γυναικών σε αναπαραγωγική ηλικία από τη συμμετοχή σε οποιαδήποτε ιατρική ερευνητική μελέτη. Υπήρχε φόβος: τι και αν κάτι συνέβαινε στο έμβρυο κατά τη μελέτη; Ποιος θα ήταν υπεύθυνος; Οι επιστήμονες εκείνη τη στιγμή το υποδέχθηκαν ως ευτυχή συγκυρία, γιατί ας το παραδεχτούμε - τα σώματα των ανδρών είναι αρκετά ομοιογενή. Δεν έχουν τις συνεχείς διακυμάνσεις στα επίπεδα των ορμονών που προκαλούν διασπορά στα δεδομένα που θα έπαιρναν, αν εξέταζαν μόνο άνδρες. Ήταν πιο εύκολο. Ήταν φθηνότερο. Εκείνη τη στιγμή, υπήρχε μια γενική παραδοχή ότι οι άνδρες και οι γυναίκες ήταν όμοιοι με κάθε τρόπο, εκτός από τα αναπαραγωγικά τους όργανα και τις ορμόνες φύλου.Έτσι αποφασίστηκε: η ιατρική έρευνα διεξαγόταν σε άντρες, και τα αποτελέσματα αργότερα εφαρμόζονταν σε γυναίκες.

Τι έκανε αυτό στην αποδεκτή έννοια για την υγεία των γυναικών; Η υγεία των γυναικών έγινε συνώνυμη με την αναπαραγωγή: στήθος, ωοθήκες, μήτρα, εγκυμοσύνη. Αυτό παρέμεινε μέχρι περίπου τη δεκαετία του '80, οπότε η έννοια αυτή αμφισβητήθηκε από την ιατρική κοινότητα και από τους φορείς χάραξης πολιτικής για τη δημόσια υγεία όταν συνειδητοποίησαν ότι αποκλείοντας τις γυναίκες από όλες τις ιατρικές έρευνες, ουσιαστικά τους κάναμε ζημιά, γιατί εκτός από αναπαραγωγικά ζητήματα, σχεδόν τίποτα δεν ήταν γνωστό για τις μοναδικές ανάγκες των γυναικών ασθενών.

Από τότε, έχει έρθει στο φως συντριπτικός όγκος στοιχείων που μας δείχνουν πόσο διαφορετικοί είναι άνδρες και γυναίκες με κάθε τρόπο. Ξέρετε, στην ιατρική έχουμε αυτό το ρητό: τα παιδιά δεν είναι απλώς μικροί ενήλικες.Το λέμε αυτό για να μην ξεχνάμε ότι τα παιδιά έχουν όντως διαφορετική φυσιολογία από τους ενήλικες. Εξαιτίας αυτού γεννήθηκε η ειδικότητα της παιδιατρικής. Τώρα διεξάγουμε έρευνα στα παιδιά προκειμένου να βελτιώσουμε τη ζωή τους.

Το ίδιο μπορεί να ειπωθεί και για τις γυναίκες. Οι γυναίκες δεν είναι απλώς άνδρες με βυζιά και σωλήνες. Αλλά έχουν τη δική τους ανατομία και φυσιολογία που αξίζει να μελετηθεί με την ίδια ένταση.

Ας πάρουμε το καρδιαγγειακό σύστημα, για παράδειγμα. Αυτό το ιατρικό πεδίο κάνει τα πάντα για να καταλάβει γιατί άνδρες και γυναίκες έχουν εντελώς διαφορετικές καρδιακές προσβολές.

Αν κοιτάξουμε την ανατομία, τα αιμοφόρα αγγεία γύρω από την καρδιά, είναι μικρότερα στις γυναίκες, και αυτά τα αιμοφόρα αγγεία νοσούν διαφορετικά στις γυναίκες σε σχέση με τους άνδρες. Οι εξετάσεις που καθορίζουν αν κάποιος κινδυνεύει από καρδιακή προσβολή, είχαν αρχικά σχεδιαστεί, δοκιμαστεί και τελειοποιηθεί στους άνδρες, και έτσι δεν είναι τόσο καλά στην πρόβλεψη για τις γυναίκες.

Στη συνέχεια, αν σκεφτούμε τα φάρμακα - κοινά φάρμακα που χρησιμοποιούμε, όπως η ασπιρίνη. Δίνουμε ασπιρίνη σε υγιείς άνδρες για πρόληψη μιας καρδιακής προσβολής, αλλά ξέρετε ότι αν δώσετε ασπιρίνη σε μια υγιή γυναίκα, είναι στην πραγματικότητα βλαβερό;

Αυτό απλά μας λέει ότι αγγίζουμε μόνο την επιφάνεια του θέματος. Σε πόσους σωτήριους τομείς της ιατρικής, όπως στον καρκίνο και τα εγκεφαλικά επεισόδια, υπάρχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ αντρών και γυναικών τις οποίες μπορούμε να εκμεταλλευτούμε;  Ή γιατί μερικοί άνθρωποι κρυολογούν πιο συχνά από άλλους, ή γιατί τα αναλγητικά που δίνουμε για μικροτραυματισμούς δουλεύουν σε κάποιους και όχι σε άλλους;

Το Ινστιτούτο Ιατρικής είπε πως κάθε κύτταρο έχει φύλο.Τι σημαίνει αυτό; Το φύλο είναι DNA. Το γένος είναι πώς κάποιος εμφανίζεται στην κοινωνία. Και αυτά τα δύο μπορεί να μην ταιριάζουν πάντα, όπως μπορούμε να δούμε στον διαφυλετικό πληθυσμό. Αλλά είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε ότι από τη στιγμή της σύλληψης, κάθε κύτταρο στο σώμα μας, στο δέρμα, στα μαλλιά, την καρδιά και τους πνεύμονες - περιέχει το δικό μας μοναδικό DNA, και αυτό το DNA περιέχει τα χρωμοσώματα που καθορίζουν αν θα γίνουμε αρσενικό ή θηλυκό, άνδρας ή γυναίκα.

Παλιά πιστεύαμε ότι τα καθοριστικά για το φύλο χρωμοσώματα που απεικονίζονται εδώ - XY για άνδρα και ΧΧ για γυναίκα απλώς καθόριζαν αν κάποιος θα γεννηθεί με ωοθήκες ή όρχεις, και οι ορμόνες φύλου που αυτά τα όργανα παρήγαγαν ήταν υπεύθυνες για τις διαφορές που βλέπουμε στο αντίθετο φύλο. Αλλά τώρα ξέρουμε ότι αυτή η θεωρία ήταν λάθος ή τουλάχιστον λίγο ελλιπής. Και ευτυχώς, επιστήμονες όπως ο Δρ. Πέιτζ από το Ινστιτούτο Γουάιτχεντ ο οποίος εργάζεται πάνω στο χρωμόσωμα Υ, και ο Δρ. Γιάνγκ από το UCLA, έχουν βρει αποδείξεις που μας λένε ότι τα φυλετικά χρωμοσώματα που βρίσκονται σε κάθε κύτταρο του σώματός μας εξακολουθούν να είναι δραστήρια σε όλη μας τη ζωή και θα μπορούσαν να είναι υπεύθυνα για τις διαφορές που βλέπουμε στη δοσολογία των φαρμάκων, ή για τις διαφορές μεταξύ ανδρών και γυναικών στην ευαισθησία και τη σοβαρότητα των ασθενειών.

Αυτή η νέα γνώση αλλάζει τους κανόνες του παιχνιδιού, και εξαρτάται από τους επιστήμονες να βρίσκουν τα αποδεικτικά στοιχεία, και από τους κλινικούς ιατρούς να ερμηνεύουν αυτά τα δεδομένα σε πρακτικό επίπεδο, σήμερα. Αμέσως…
Αλλάζει ο τρόπος που γίνεται η ιατρική εκπαίδευση από την αρχή της. Αλλάζει η σχέση μας με το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης.

Αλλά δεν υπάρχει γυρισμός. Γνωρίζουμε πλέον αρκετά για να ξέρουμε ότι δεν το κάναμε σωστά.

Το πρώτο βήμα προς την αλλαγή είναι η ευαισθητοποίηση. Δεν αφορά μόνο τη βελτίωση της ιατρικής περίθαλψης των γυναικών. Αφορά την προσωπική, εξατομικευμένη περίθαλψη όλων.Η ευαισθητοποίηση μπορεί να μεταμορφώσει την ιατρική περίθαλψη για άνδρες και γυναίκες. Και από’δώ και πέρα θέλω να ρωτάτε τους γιατρούς σας αν οι θεραπείες που λαμβάνετε είναι ειδικές για το φύλο και το γένος σας. Μπορεί να μην γνωρίζουν την απάντηση ακόμη, αλλά η συζήτηση έχει αρχίσει, και μαζί μπορούμε όλοι να μάθουμε.

Θυμηθείτε, για μένα και τους συναδέλφους μου σε αυτόν τον τομέα,το φύλο και το γένος σας έχουν σημασία…

Σας ευχαριστούμε που είστε μαζί μας! Για να μην χάσετε ούτε μια ανάρτησή μας, γραφτείτε στη φόρμα η οποία βρίσκετε πάνω δεξιά. Μοιραστείτε τα νέα αυτά με τους φίλους σας!

Στο επόμενο άρθρο μας θα μάθετε: 
Λεμφικό μασάζ στο στήθος
απο το Breast Health Project
«Οι περισσότερες γυναίκες παρουσιάζουν έναν μη κυκλικό πόνο στο στήθος που μπορεί να είναι μόνιμος και εντοπισμένος σε ένα συγκεκριμένο τμήμα του μαστού. Οι τοξίνες εμποδίζουν την υγιή κυκλοφορία του αίματος στο στήθος. Το μασάζ διεγείρει την λεμφική αποστράγγιση εξαλείφοντας τις επιβλαβές ουσίες και επιτρέπει στο πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά αίμα να μετακινηθεί στον ιστό του μαστού...»

Μπορείτε να διαβάσετε επίσης:


Ψωρίαση: η φυσική
αντιμετώπιση
Η Λειτουργική Ιατρική
και ο ρόλος της στις
αυτοάνοσες ασθένειες
Ινοαδένωμα και
θεραπεία HIFU


Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018

Ρευματοειδής αρθρίτιδα, η καλύτερη θεραπεία


απο την Shelly Malone

Shelly Malone
Θυμάμαι την ημέρα που επιβεβαιώθηκε η διάγνωσή μου, κάθισα στον καναπέ και άρχισα να σερφάρω στο Google «αρθριτική ασθένεια». Τα πρώτα στοιχεία που βρήκα ήταν μια μελέτη απο το νοσοκομείο John Hopkins: «Εξήντα τοις εκατό των ανθρώπων με ρευματοειδή αρθρίτιδα δεν θα είναι σε θέση να εργαστούν δέκα χρόνια μετά τη διάγνωσή τους.» Τι; Δεν θα μπορέσω να εργαστώ; Η δουλειά μου είναι να πηγαίνω σε συναντήσεις ή να κάθομαι στην οθόνη του υπολογιστή, και αυτοί οι άνθρωποι θέλουν να πουν ότι σε 10 χρόνια δεν θα μπορώ να το κάνω; Δάκρυα άρχισαν να κυλούν πάνω στα μάγουλά μου. Ήμουν μόνο 32 ετών και ήμουν μητέρα ενός μωρού 6-εβδομάδων. Μέχρι τώρα ήμουν ένας μεγάλος εμπορικός διαιτολόγος και μια ανταγωνιστική αθλήτρια που είχε πάντα ένα λαμπρό ιστορικό υγείας. Και τώρα βρισκόμουν αντιμέτωπη με μια αυτοάνοση ασθένεια χωρίς να ξέρω πόσο γρήγορα θα προχωρούσε. Ήμουν φοβισμένη, ένιωθα να καταρρέω και η αντίστροφη μέτρηση χτυπούσε ήδη στο κεφάλι μου απελπισμένα.

Κάθε πρωί ψηνόμουν σε πυρετό, σαν να είχα γρίπη που δεν περνούσε ποτέ, και ήμουν τόσο κουρασμένη που δεν μπορούσα να σηκωθώ από το κρεβάτι. Τα δάκτυλά μου ήταν τόσο πρησμένα ώστε δεν μπορούσα να βγάλω τη βέρα μου, οι καρποί μου και τα χέρια μου πονούσαν τόσο πολύ που δεν μπορούσα να κρατήσω την κόρη μου και να την ταΐσω. Τα λόγια του γιατρού καρφώθηκαν βαθιά στο μυαλό μου: «Πρέπει να είσαι ευτυχισμένη που δεν είσαι σε αναπηρικό καροτσάκι». Ένιωθα πολύ αυτολύπηση. Αλλά το κοριτσάκι μου και το αγωνιζόμενο άτομο που κουβαλούσα μέσα μου, με ώθησαν γρήγορα να ψάξω για  απαντήσεις που χρειαζόμουν για να κερδίσω την ασθένεια. Εννοώ να ψάξω κάτι διαφορετικό από τα μακροχρόνια στεροειδή και  ανοσοκατασταλτικά φάρμακα.  Ο μακρύς κατάλογος με παρενέργειές τους περιλαμβάνει γλαύκωμα, οστεοπόρωση, αύξηση βάρους, διακύμανση στη διάθεση και αυξημένο κίνδυνο λοιμώξεως. Μπροστά σ’αυτά η ρευματοειδής αρθρίτιδα έμοιαζε με μια καλύτερη εναλλακτική λύση! Υπάρχει κάποιο σύμπαν όπου η ρευματοειδής αρθρίτιδα σε συνδυασμό με τα στεροειδή είναι ίση με την καλή υγεία;

Τι επιλογές είχα; Να έπαιρνα αυτά τα φάρμακα και να  αισθανόμουν  σαν φούσκα ψαριών ή να είμαι συνεχώς με αυτόν τον εξαντλητικό πόνο; Είχα άραγε άλλες επιλογές;
Όχι! Δεν μπορούσα να αφήσω τα πράγματα έτσι!  Άρχισα να αναζητώ εναλλακτικές λύσεις και να εξερευνώ πιο καινοτόμες επιλογές. Έτσι έμαθα πόσο ευαίσθητος είναι ο οργανισμός μας στη χαοτική διατροφή και γνώρισα τις αρχές της αντιφλεγμονώδης διατροφής. Παρόλο που έχω πτυχίο διατροφολόγου και εργάστηκα ως διατροφολόγο, αυτό ήταν κάτι καινούριο για μένα.

Αντιφλεγμονώδης διατροφή; - Ποτέ δεν την είχα ακούσει!

Κόψτε τη γλουτένη ακόμη και αν δεν έχετε κοιλιοκάκη! - Δεν είναι δυνατών!

Η λειτουργία του ανοσοποιητικού σας συστήματος σε μεγάλο βαθμό βασίζεται στην αποτελεσματικότητα του πεπτικού σας συστήματος! - Τι είπατε;

Απαλλαγείτε από τις τοξίνες που μπορούν να προέρχονται από μη βιολογικά τρόφιμα και τεχνητά γλυκαντικά, από συντηρητικά και διάφορα βελτιωτικά! - Ανοησίες!

Αφού εκπαιδεύτηκα πλήρως, το πρώτο εμπόδιο που αντιμετώπισα ήταν: Τι στο καλό μπορώ να φάω; Χρησιμοποίησα τις γνώσεις μου (καθώς και την απελπισία μου) για να ξεδιαλύνω όλα τα μυστήρια και τις οδηγίες για τα τρόφιμα και με εξέπληξε πώς οι εταιρείες χρησιμοποιούν διαφορετικές λέξεις στον κατάλογο των συστατικών, μόνο και μόνο να μην πουν γάλα. Βρισκόμουν ανάμεσα στα ράφια του σούπερ μάρκετ και νόμιζα  ότι ήταν εύκολο να επιλέξω προϊόντα χωρίς γλουτένη. Αλλά δεν ήταν. Αντί για γλουτένη υπήρχε ζάχαρη, καλαμπόκι ή σόγια - και οι τρεις αντενδείκνυται για τη ρευματοειδή αρθρίτιδα. Τέλος, έκανα μια σύντομη λίστα με τα τρόφιμα που θα μπορούσα να φάω και από τα οποία ένιωσα καλά.

Έκανα τρελούς συνδυασμούς για να αποφύγω την πλήξη, ενώ μελετούσα πια άλλα προϊόντα θα μπορούσα να προσθέσω. Έφτασα μέχρι εκεί να ανοίξω δική μου εταιρεία τροφίμων CleanCravings και στη πορεία ανέπτυξα μια μοναδική παραγωγή τροφίμων - χωρίς αλλεργίες, χωρίς γλουτένη, απόλυτα φυσική. Τα μάτια μου άνοιξαν για το γεγονός ότι η διατροφή που εφάρμοζα ήταν καλή όχι μόνο για τη ρευματοειδή αρθρίτιδα αλλά και για ολόκληρο το σώμα μου στο σύνολό του. Άλλα χρόνια προβλήματα που είχα, όπως ιγμορίτιδα, ημικρανία και  κατάθλιψη, επίσης εξαφανίστηκαν.

Οι νέες και οι καθαρά αντιφλεγμονώδεις αρχές μου επεκτάθηκαν γρήγορα πέρα από τη διατροφή και σε οποιαδήποτε άλλη πτυχή της ζωής μου. Άρχισα να επιλέγω τα προϊόντα προσωπικής φροντίδας και την καθαριότητα στο σπίτι μου, μειώνοντας το συνολικό τοξικό φορτίο για το σώμα μου. Χρησιμοποιώ γεύματα, βελονισμό, φυσιοθεραπεία και θετική στάση για να μπορέσω να αντιμετωπίσω ήπιες σωματικές ασθένειες και να αποφύγω τα φάρμακα που μπορούν να βλάψουν περισσότερο παρά να βοηθήσουν. Χρησιμοποιώ ένα συγκεκριμένο συμπλήρωμα για τις ελλείψεις που οφείλονται στη γενετική προδιάθεσή μου. Τρέφω ακόμα μεγάλο σεβασμό για την πρόοδο της δυτικής ιατρικής και πιστέψτε με, θα την εμπιστευτώ ξανά εάν εμφανιστεί κάποια σοβαρή ιατρική κατάσταση. Αλλά πιστεύω ακράδαντα στην ικανότητα του σώματός μου να αυτοθεραπεύεται.

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του CDC (Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων): «Δεν υπάρχει θεραπεία για τη ρευματοειδή αρθρίτιδα, αλλά τα νέα αποτελεσματικά φάρμακα είναι όλο και περισσότερο διαθέσιμα για την ανακούφιση της ασθένειας και την πρόληψη της παραμόρφωσης των αρθρώσεων. Εκτός από τα φάρμακα και τη χειρουργική επέμβαση, η καλή αυτοδιαχείριση, συμπεριλαμβανομένων και των ασκήσεων, είναι γνωστό ότι μειώνει τον πόνο και την αναπηρία.»
Αυτό είναι το καλύτερο που μπορούν να μου προσφέρουν; Να παλεύω καθημερινά με τον πόνο, να ξαπλώνω κάτω από το μαχαίρι, να περπατάω περισσότερο (αν μπορώ καθόλου να περπατάω), είναι η καλύτερη επιλογή μου; Και γιατί λείπει ο ελέφαντας από το δωμάτιο; Δεν υπάρχει ούτε λέξη για το φαγητό!

Γι’αυτό είμαι εδώ! Είμαι εδώ για να διαψεύσω πολλές απόψεις σχετικά με την καλή διατροφή. Για να εξισορροπήσω της προοδευτικές θεωρίες με αποδεικτικά στοιχεία. Να καταστήσω σαφές ότι οι κοινές και τυποποιημένες έννοιες είναι ξεπερασμένες και ότι υπάρχει δύναμη σε καινοτόμους τρόπους διατροφής και στην αλλαγή τρόπου ζωής.

Πιστεύω πως υπάρχει έναν καλύτερο τρόπο…

Σας ευχαριστούμε που είστε μαζί μας! Για να μην χάσετε ούτε μια ανάρτησή μας, γραφτείτε στη φόρμα η οποία βρίσκετε πάνω δεξιά. Μοιραστείτε τα νέα αυτά με τους φίλους σας!

Στο επόμενο άρθρο μας θα μάθετε: 

Γιατί κάποια φάρμακα έχουν επικίνδυνες παρενέργειες για τις γυναίκες;
απο την Dr. Alyson McGregor 
«Μια πρόσφατη κυβερνητική μελέτη αποκάλυψε ότι 80% των φαρμάκων που αποσύρονται από την αγορά, αποσύρονται εξαιτίας παρενεργειών στις γυναίκες. Γιατί ανακαλύπτουμε
παρενέργειες στις γυναίκες μόνο μετά από τη διάθεση ενός φαρμάκου στην αγορά; Το ξέρετε ότι παίρνει χρόνια για να περάσει ένα φάρμακο από την ιδέα σε κυτταρικά πειράματα στο εργαστήριο, σε μελέτες με πειραματόζωα, μετά σε κλινικές μελέτες σε ανθρώπους, μέχρι τελικά να περάσει μια διαδικασία έγκρισης, και να είναι διαθέσιμο στον γιατρό να σας το συνταγογραφήσει; Γιατί λοιπόν ανακαλύπτουμε απαράδεκτες παρενέργειεςστον μισό πληθυσμό, μετά από όλα αυτά;...»

Μπορείτε να διαβάσετε επίσης:


Ποια πραγματικότητα
δημιουργείτε για
τον εαυτό σας;
Ινομύωμα και η θεραπεία HIFU
Μια μέρα μακριά από ιατρους και ασθένειες